ODSTRANJEVANJENJE ANTIFOULINGA

ČIŠČENJE LESA

Odstranjevanje Antifulinga je bili in je zelo mukotrpno delo. Klasični način odstranjevanja je brušenje. Delo je prašno in umazano in zahteva zelo dolgo časa. Z brušenjem pa ne moremo enakomerno odstraniti vseh slojev nanosa, posledično neravna površina dna čolna. Hiša novih tehnologij ima na tem področju bogate izkušnje. Odstranitev Antifoulinga ni več problem. Rešitev je v odstranjevalcu plesni, alg, barv in premazov imenovanem DILUNETT.
Obstajajo čistila na vodni osnovi s katerimi se učinkovito odstrani sivina, plesen in alge ter razne barve. Pokazali vam bomo postopek čiščenja v dveh etapah z čistili podjetja OWATROL iz Norveške.
Za odstranjevanje barv DILUNET čistilo. Vsa omenjena čistila delujejo na vodno bazi in so preprosta za uporabo. Po več znanja o čiščenju in vzdrževanju lesenih površin ste vabljeni v Hišo novih tehnologij. Oni vejo kako in kaj. Čistila za les, lesene obloge, lesene terase, Net trol odstranjevalec sivine, Aqunet odstranjevalec plesni in alg, Dilunet, odstranjevalec barv in premazov, antifoulinga na čolnih in barkah, odstrani barvo z vseh površin tudi kovine

Odstranjevanje Antifoulinga z bark in čolnov predstavlja garaško in umazano delo. Vsaj do sedaj je veljalo tako. V Hiši novih tehnologij poznamo sistem odstranjevanja zaščitnega premaza z bark in čolnov s pomočjo bio razgradljivih čistil znamke Owatrol iz Francije. Sistem odstranjevanja je enostaven.

Čoln najprej operemo z visokotlačnim čistilcem ( WAP- om). Nato enakomerno nanesemo čistilo DILUNETT  na površino in ga pustimo delovati eno do dve uri. Vmes moramo površino vlažiti, ker čistilo ne deluje brez vlage. Pomagamo si lahko s tanko folijo kakršno uporabljajo pleskarji za zaščito pri pleskanju. S folijo prekrijemo površino na katero smo nanesli DILUNETT in s tem preprečimo sušenje čistila. Po omenjenem času z visokotlačnim čistilcem operemo premaz z čolna. V kolikor je bilo nanešenih več slojev premaza in se s prvim nanosom čistila ni odstranil v celoti postopek ponovimo.

DILUNETT bo odstranil Antifouling v celoti in ne bo poškodoval osnovnega premaza gelcoat-a. Potem nanesemo nevtralizator NET TROL ga pustimo delovati 15-20 minut in za speremo z visokotlačnim čistilcem. In Antifouling je odstranjen brez brušenja in prahu.

Vsa čistila so BIO RAZGRADLJIVA.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.